Икона на Света Анна

  • Света Анна е майка на Дева Мария. Тя е била най-малката дъщеря на свещенник от Витлеем. Нейн съпруг бил Свети Йоаким.
  • Преданието разказва, че след като дълго време съпрузите се молели горещо на бог, Ангел Господен им обявил, че ще им се роди дъщеря чрез която ще дойде благословението на целия човешки род. След раждането на малката Мария родителите и я посветили на храма когато била на 3 години.
  • Покровителка на бременните жени и майчинството.
  • Чества се на 9 декември.
Код: 2401 Категория: Етикет:

Описание

Ръчно рисувана икона на Света Анна

кат.No. – 2401

Ръчно рисувана икона на Света Анна по класическа технология – дървена основа, платно, грунд, темперни бои, позлата и лаково покритие. Можете да я разгледате и на страницата ни във Фейсбук тук!

Иконата се изработва по поръчка. Цената е в зависимост от избрания размер.

15 х 20 см – 350.00 лв.
20 х 30 см – 500.00 лв.
30 х 40 см – 850.00 лв.

Време за изпълнение на поръчки в зависимост от размерa.

15 х 20 см – 6 дни
20 х 30 см – 8 дни
30 х 40 см – 10 дни

При поръчки с изпълнение под описаните дни се добавят 40% към цената!

За по-големи размери – цени и срокове за изпълнение по договаряне.

 

Предлагаме и репродукция на иконата на Света Анна – дървена основа, репродукция, позлата и лаково покритие.

Репродукцията се изработва по поръчка в размер:
15 х 20 см – 100.00 лв.
Време за изпълнение 2-3 дни.

 

За поръчка моля, обадете се на тел.+359 886 811 379 или изпратете и-мейл на info@bgikoni.com и ние ще се свържем с Вас.

Всички икони в BGikoni.com притежават авторски сертификат за произход.

 

Божият промисъл подготвял постепенно появяването на св. Дева Мария.

В дълга редица поколения благородството се издигало непрекъснато. Човешката природа ставала все по-съвършена, докато най-после благословената двойка Йоаким и Анна се явила като благодатна почва, на която могло да поникне нещо толкова чудесно, като пресвета Богородица. 

В Назарет живеели праведните Йоаким и Анна, наречени от църквата още: „богоотци”. Били много щедри и милосърдни, но всекидневна скръб помрачавала живота на тези добри хора – нямали деца. Това се считало за голямо нещастие. 

На един от големите празници Йоаким дошъл в храма и искал да принесе жертва на Бога. Тогава първосвещеникът започнал да го укорява, че заради греховете му Бог не го благословил с деца. Йоаким се натъжил дълбоко и отишъл в пустинята, където се отдал на строг пост и молитва. Вестта за тревогата на Йоаким стигнала до Назарет и Анна. Тогава тя затъгувала още повече от мъжа си защото смятала, че тя е виновна за бездетството им. Започнала още по-горещо да се моли и казала: „ Аз ще ти принеса роденото от мен в дар, за да бъде благословено в него твоето милосърдие.” Анна вложила цялата си душа в тази молитва. 

Господ чул молитвите ѝ и казал: „ Ти ще родиш благословена дъщеря, заради която ще бъдат благословени всички земни родове. Чрез нея ще бъде дадено спасение на целия свят и ще я наречете Мария.” Анна отишла в храма и дала същото обещание. След което ангел Господен се явил в пустинята при Йоаким и казал: „Бог чу молитвата ти. Жена ти ще роди дъщеря.” 

Йоаким и Анна се срещнали в Йерусалим. Разказали си взаимно за явяването на ангела и принесли жертва в храма. На 9 декември светата църква празнува зачатието на света Анна – това е денят в който света Дева Мария се заченала в утробата ѝ, а девет месеца по-късно на 8 септември пречистата Дева се родила на света.

Поръчайте Вашата ръчно рисувана икона на Света Анна тук!

Call Now Button