Икона на Свети Константин

  • Свети равноапостолен цар Константин е римски император царувал от 274 до 337 г., благодарение на който християнството е станало религия.
  • Помага при финансови затруднения, за всички които изпитват трудности в работата и се нуждаят от подкрепа, защото Константин превърнал разорената държава във велика, непобедима и могъща християнска империя.
  • Почита се на 21 май.
Код: 2701 Категория: Етикет:

Описание

Ръчно рисувана икона на Свети Константин

кат.No. – 2701

Ръчно рисувана икона на Свети Константин по класическа технология – дървена основа, платно, грунд, темперни бои, позлата и лаково покритие.

Иконата се изработва по поръчка. Цената е в зависимост от избрания размер.

15 х 20 см – 270.00 лв.
20 х 30 см – 420.00 лв.
30 х 40 см – 700.00 лв.

Време за изпълнение на поръчки в зависимост от размерa.

15 х 20 см – 6 дни
20 х 30 см – 8 дни
30 х 40 см – 10 дни

При поръчки с изпълнение под описаните дни се добавят 40% към цената!

За по-големи размери – цени и срокове за изпълнение по договаряне.

 

Предлагаме и репродукция на икона на Свети Константин – дървена основа, репродукция, позлата и лаково покритие.

Репродукцията се изработва по поръчка в размер:
15 х 20 см – 100.00 лв.
Време за изпълнение 2-3 дни.

 

За поръчка моля, обадете се на тел.+359 886 811 379 или изпратете и-мейл на info@bgikoni.com и ние ще се свържем с Вас.

 

Царуването на император Константин е едно от най-важните в историята понеже при него християнската вяра тъй дълго преследвана станала господстваща в неговата обширна империя.

Цели три столетия се продължили жестоките гонения, но те не попречили на словото Божие бързо и далеч да се разпространи.

В началото на четвъртото столетие властвали Диоклетиан и Максимиан, които правели всичко възможно да изкоренят християнството, защото го смятали за опасно за своята държава. Гонението продължило десет години във всички области на Римската империя освен във Франция, която била управлявана от Констанции Хлор. Понеже бил миролюбив и великодушен и уважавал християните той прекратил гоненията. 

Вероятно син му Константин, който бил най-голямото дете на Констанции Хлор и Елена, опознал християнската вяра от младини и бил привикнал да я уважава. От всички негови деца, Константин бил особено любим на войската и на народа. Той бил красив, храбър и се отличавал с много добродетели. След смъртта на Констанции Хлор Константин бил провъзгласен за император вместо баща си. Това станало в 306 година.

Константин управлявал своите поданици с любов, кротост и мъдрост. Той не преследвал християните и областите му се радвали на мир и благоденствие, докато останалите части на империята страдали под игото на жестоки владетели. Един ден Константин тежко заболял и никой от лекарите му не могъл да го излекува. Веднъж му се явили апостолите Петър и Павел и му казали, че са пратени от Бога да му покажат път към спасение и вечен живот. След искрено покаяние за греховете си Константин приел светото кръщение и оздравял.

Като повярвал сам Константин се грижел за разпространението на християнската вяра. Пожелал да построи нова столица. Понравило му се местонахождението на неголемия град Византион близо до Босфора и Черно море. Не след дълго на мястото на малкия Византион се издигнал голям и великолепен град наречен „Нови Рим”, „Цариград” или „Константинопол”. 

При царуването на Константин възникнали още някои въпроси във връзка с устройството на църквата. Константин свикал вселенски събор на епископите от запад и изток и в 325 година се събрал в град Никия Първият вселенски събор, на които бил съставен „символът на вярата”. 

Поръчайте Вашата ръчно рисувана икона на Свети Константин тук!

Call Now Button