Икона на Свети Мина на кон

  • Св.Мина е бил войник в Египет, който изповядва християнство. За вярата си след мъчения бил посечен с меч.
  • Покровителства дом, семейство, здраве, намиране на изгубени вещи. Моли се за рожба и женитба, най-бързо изпълнява намислените желания и прави чудеса.
  • Чества се на 11 ноември.
Код: 1701 Категория: Етикет:

Описание

Ръчно рисувана Икона на Свети Мина на кон

кат.No. – 1701

Ръчно рисувана икона на Свети Мина на кон по класическа технология – дървена основа, платно, грунд, темперни бои, позлата и лаково покритие. Разгледайте във Фейсбук тук!

Наличен размер: 20 х 25 см – 590.00 лв.

Иконата може да се изографиса и в други размери. Цената е в зависимост от избрания размер.

20 х 30 см – 600.00 лв.
30 х 40 см – 900.00 лв.

Време за изпълнение на поръчки в зависимост от размерa.

20 х 25 см – 8 дни
20 х 30 см – 8 дни
30 х 40 см – 10 дни

При поръчки с изпълнение под описаните дни се добавят 40% към цената!

За по-големи размери на икони на Свети Мина – цени и срокове за изпълнение по договаряне.

 

За поръчка моля, обадете се на тел.+359 886 811 379 или изпратете и-мейл на info@bgikoni.com и ние ще се свържем с Вас.

Всички икони в BGikoni.com притежават авторски сертификат за произход.

 

Икона на Свети Мина

Православната църква е определила да почитаме Свети Мина на 11 ноември. Той е пазител на жените, децата и семейството. Също така е закрилник на войните, защото светецът е бил прочут и смел войн. Молитвите отправени към светеца имат изключителна сила. Вярващите в Свети Мина отправят молитви и за поява на нова рожба в семейството. Денят, в който честваме Свети Мина бележи също и средата на така наречените „вълчи” празници – времето от Архангеловден (8 ноември) до Коледните заговезни (19 ноември).

Свети Мина е бил египетски войник.

Живял е по времето на двама нечестиви царе – Диоклециан и Максимиан. Той бил посечен с меч през 296 г. По онова време трябвало всички, които не се кланят на идолите да бъдат предавани на мъчения и убивани. Свети Мина на можел да се съгласи с това и се отказал от званието си за да се оттегли от хората в пустия край – град Котуан. По-добре за него било да живее със зверовете, отколкото с невярващи в Бога хора.

Останал дълго да живее там, докато един ден не чул, че в града ще се проведе тържество в чест на езическите божества. Свети Мина не могъл да понесе тази несправедливост и решил да слезе в града и да разобличи лъжепророците. Тогавашния цар Диоклециан наредил да бъде арестуван. Измъчвали го жестоко. Измисляли все по-тежки наказания. Много пъти се опитвали да го уговорят да се откаже от вярата си в Бог, но светецът бил непреклонен. Накрая посекли главата му с меч и хвърлили тялото му в огън. Вярващите събрали останките от мъченика и ги пренесли в родния му град Александрия. Там след време била построена църква на името на светеца, в която станали безброй много чудеса.

Най-прочутото свято място кръстено на светеца е Обрадовският Манастир „Свети Мина” край София. В манастира има чудотворна икона на светията,  изобразен в цял ръст с копие и кръст. 

Молитва към Свети Мина

О, Свети великомъчениче Мино, Христово войниче, доблестни и непобедим Божий угодниче, прекрасен и горещ наш защитник и винаги в скърбите и нещастията ни най-бърз помощник, който предпочете небесното войнство повече от земното, а честта, славата, богатството и временните удоволствия съумя да обърнеш в любов към Христа, само вечен и блажен живот да намериш, който жестоки мъки и нетърпими болки за него сладко си претърпял и с това си придобил благодарност от Бога, който правиш разни чудеса и помагаш на всички, които с вяра ти се молят в каквито скърби и беди да се намират. Ти, който си подражател на мъките и ученик на този, който е казал; „Искайте и ще ви се даде”, „Търсете и ще намерите”, изпроси и направи в неизмеримите си действия да се намерят някои от изгубените неща на твоите раби, които се молят за това. 

Поръчайте Вашата ръчно рисувана икона на Свети Мина тук!

Разгледайте и други варианти на иконата:

Икона Свети Вмч Мина на кон
       Икона на Свети Мина       Икона на Свети Вмч Мина

Call Now Button