Икона на Св Георги

  • На иконите Св. Георги Победоносец е изобразяван винаги на кон, а в краката му лежи убитата от него ламя. Почитан като небесен воин и закрилник на смелите мъже, войници, животновъди и земеделци.
  • Подходящ подарък за успех в работата, здраве и благополучие.
  • Чества се на 6 май.
Код: 1504 Категория: Етикет:

Описание

Ръчно рисувана икона на Св Георги

кат.No. – 1504

Ръчно рисувана икона на Св Георги изработена по класическа технология – дървена основа, платно, грунд, темперни бои, позлата и лаково покритие.

Наличен размер: 20 х 30 см – 680.00 лв.

Иконата може да се изографиса и в други размери. Цената е в зависимост от избрания размер.

20 х 25 см – 670.00 лв.
30 х 40 см – 950.00 лв.

Време за изпълнение на поръчки в зависимост от размерa.

20 х 25 см – 8 дни
20 х 30 см – 8 дни
30 х 40 см – 10 дни

При поръчки с изпълнение под описаните дни се добавят 40% към цената!

За по-големи размери икони на Св. Георги – цени и срокове за изпълнение по договаряне.

 

За поръчка на икона на Св Георги моля, обадете се на тел.+359 886 811 379 или изпратете и-мейл на info@bgikoni.com и ние ще се свържем с Вас.

Всички икони в BGikoni.com притежават авторски сертификат за произход. Към Facebook страницата на магазина.

 

Свети Георги, наричан още Победоносец е един от най-почитаните светци и мъченици в християнската вяра.

Родното място на Свети великомъченик Георги е Кападокия. Според различни източници родителите на светеца се наричали Геронтий и Полихрония. Баща му бил персийски войн езичник, а майка му християнка, която възпитала сина си в християнско благочестие.

Свети великомъченик Георги живял по времето на римския император Диоклетиан. Още когато бил дете баща му се разболял тежко и умрял. Майка му, която имала голямо имение в Палестина се завърнала в родния край след смъртта на съпруга си.

Историческия път на Св. Георги

Младият Георги постъпил на служба във войската. Малко след това императорът забелязал добрите качества на Свети Георги и го издигнал за член на държавния съвет. По това време били големите гонения срещу Християните. След като майка му умира, Свети Георги наследил имението й. Тъй като бил поклонник на Христа, освободил робите, раздал имотите и богатствата си. Започнал да се подготвя да защити християнската вяра и да извърши подвиг в името на Исус Христос.

Явил се в двореца на императора в Никодимия и заявил своята воля смело пред всички. Напразно бил съветван от Диоклетиан да се откаже от Христа. Заради непоклатимото си вероизповедание бил хвърлен в тъмница и подложен на всякакви мъчения. Само силната вяра помогнала на Свети Георги да понесе стоически всички изтезания. Сам Господ Бог, Исус Христос излекувал раните му с един допир на ръката си.

Много хора виждайки твърдостта на Георги и отдадеността му към Христа, също повярвали и се покръстили. Съпругата на императора, Александра била една от тях. Затова Диоклетиан заповядал двамата да бъдат посечени с меч. И така на 23 април 306 година в град Лит, Палестина Георги бил обезглавен и завършил достойно изповеданието на Христа, за което получил нетления венец на вярата.

Поръчайте Вашата ръчно рисувана икона на Свети Георги тук!

Call Now Button